BAYRAM ZİYARETİ

Dügünlerimizde teke yöresi halk oyunları ve zeybek oyunları oynanır.
Dügün sahibi amcaoglu ahmet öğmen.
Köyümüzde dügün var.
İşte köyüme giriş Aliveren; Denizli'ye 90 km uzaklıkta yer alan, Acıpayam ilçesine bağlı, Denizli-Çameli yolu üzerinde, Acıpayam ilçesine 30 km, Çameli'ye 20 km uzaklıkta, kirazlarıyla tanınmış bir köydür. 1650 m yüksekliğindeki Tepsilli dağı eteklerinde kurulu köyümüz; doğusunda Çamköy , batısında Güzelyurt ve Eskiköy, güneyinde Kınıkyeri köyü, kuzey batısında Kuzören ve güzeyinde Darıveren ve Dedebağ kasabaları ile çevrilidir.

Kirazlarının en önemli özelliği, içerisindeki su ve tat oranının diğer kiraz çeşitlerine göre daha fazla oluşudur.Kirazlar, dalından koparılıp yendiği takdirde tadına doyum olmaz. Kirazlar, Haziran ayının ilk haftasında pazara sunulmaya başlar ve Temmuz ortalarına kadar devam eder. Kirazlar bu süre içerisinde, çeşitlilik arz eder. Pazara ilk önce sunulan kiraz ile son sunulan kiraz tür olarak farklıdır.
KAYNAK:ALİVEREN NET
Köyüme giderken yol kenarıları memleketimi özlemişimbe havası bile başka oluyor.

2 yorum:

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Öğmen,yeni evli çiftlere birömür boyu mutluluklar diler herşeyin gönüllerine göre olmasını temenni ederim.Tabiiki sizede arılarınızın kayıpsız kışlaması,başarı ,sağlık ve mutluluk dileklerimi iletiyorum.Hayırlı günler.

erbabarici dedi ki...

Köy düğünlerimiz herzaman güzeldir,eğlencelidir umarım sizin köy düğünüde güzeldir. Evli çiftlere mutluluklar diler,sizede verimli bir yıl dilerim selamlar.